Page content

GRATIS aan/uit knop oplossing

De aan/uit knop van de iPhone is een van de weinige knoppen op de iPhone. Des te irritanter wanneer deze niet werkt! Gelukkig is er een gratis (tijdelijke) oplossing!

Hoe werkt de aan/uit knop? (technisch verhaal simpel uitgelegd)

De iPhone aan/uit knop is een zeer klein drukcontactje. Simpel gezegd is de knop niet meer dan een plaatje met een plus- en minpool. Hier overheen ligt een metalen “schaaltje”, een soort keppeltje van ijzer. Door deze plat te drukken ontstaat er een verbinding tussen de plus- en minpool. Je voelt dan een klikje. Wanneer je de knop loslaat schiet het schaaltje terug in zijn oude vorm waarbij je ook een klikje voelt.

Hoe kan zoiets simpels stuk gaan?

Wij maken twee soorten defecten mee. “Mijn knop klikt niet meer!” en “Mijn knop klikt wel maar er gebeurt niets”. Daarnaast komt het ook soms voor dat de knop alleen werkt wanneer je er hard op drukt. Dit is helaas een voorbode van een van de twee voorgenoemde klachten.

De GRATIS oplossing:

Okee, we moeten toegeven dat het niet even mooi werkt als een echte knop, maar soms komt reparatie gewoon niet goed uit. En niks is vervelender als wanneer je je toestel niet kan vergrendelen!

  1. ga naar Instellingen
  2. ga naar Algemeen
  3. ga naar Toegankelijkheid
  4. ga naar Assistive Touch (stukje omlaag scrollen)
  5. zet nu Assistive Touch aan

Er verschijnt een softwarematige knop. Wanneer je erop drukt en voor Apparaat kiest, staat daar Vergrendel scherm.

Toch liever een nieuwe knop? Bel voor een afspraak om je knop te laten maken: 023-3030196