Apple iPhone WiFi problemen
25 juni 2019 
in Nieuws
1 min. leestijd

Apple iPhone WiFi problemen

Een steeds vaker voorkomend probleem bij de iPhone is een niet werkende WiFi verbinding. De klachten lopen uiteen van wel netwerken kunnen zien maar geen verbinding kunnen maken, tot zelfs helemaal geen WiFi aan kunnen zetten, het zogenaamde “Greyed Out”.

Natuurlijk zien wij u graag bij ons langskomen (de intake is kosteloos), maar wellicht kunt u het probleem ook zelf verhelpen.

De WiFi kan defect zijn door een software storing of door hardware. Software storingen kunt u herstellen op de hieronder beschreven manier:

Stappenplan:

  1. Om te controleren of u ook een greyed out wifi heeft gaat u naar instellingen. 
  2. Kies in het menu instellingen: algemeen. 
  3. Kies in het menu algemeen, helemaal onderaan: stel opnieuw in. 
  4. Let goed op dat u nu de volgende optie kiest: herstel netwerkinstellingen. 
  5. Voer een netwerk reset uit ZONDER SIMKAART. Hiermee worden alleen de wifi en netwerkgegevens gereset, alle overige info zoals foto’s en contacten blijven gewoon op het toestel.
  6. En voila! Daar is de WiFi verbinding weer. Mocht de WiFi nog niet werken lees dan nog even de volgende stap. 
  7. Bij de laatste stap aangekomen? Helaas, maar dan is het geen softwarematig probleem. Uw iPhone is echt hardwarematig defect, en heeft een reparatie nodig. Gelukkig kunnen wij dat ook voor u oplossen. Op onze reparatie pagina staan de mogelijkheden per toestel omschreven. Soms als de wifi het wel doet maar beduidend slechter dan wat zou moeten, dan helpt het ook wel eens om de batterij te vervangen. Wij kunnen het toestel uitlezen om te zien of dit het geval is.

Lukt bovenstaande niet, wilt u liever dat wij de diagnose stellen, of wenst u meer info; bel ons dan tijdens onze openingstijden. U vindt onze contactgegevens hier.

Wist u dat WiFi problemen al geruime tijd voorkomen bij iPhones? Bij de iPhone 3GS was het vaak de WiFi antenne kabel die losschoot. De iPhone 4 had een geschroefde antenne verbinding, maar die trilde op den duur ook los. De 4s spande de kroon; een veel te logge WiFi module die op den duur van zijn soldeerverbinding loskwam. De iPhone 5 bracht gelukkig weinig WiFi problemen maar vanaf de iPhone 6 was het weer raak. De WiFi antenne loopt bij dit toestel achter de oorspeaker langs en wordt letterlijk kapot gedrukt door de oorspeaker. Blijkbaar moeten we dit soort klachten steeds vaker gaan verwachten bij steeds platter wordende toestellen. Plattere toestellen buigen daarnaast ook makkelijker waardoor WiFi modules waardoor de klachten van de iPhone 4s ook bij de iPhone 6 en nieuwer voor komen. Ons advies aan alle iPhone 6, iPhone 6s en iPhone 7 gebruikers is dan ook een stevige hoes te gebruiken en het toestel zo bij je te dragen dat deze niet kan buigen. Het is al gebleken dat wanneer je een iPhone in je achterzak bewaart deze binnen no-time krom kan zijn, zeker de grotere plus-toestellen.

Dit blog-item wordt aanbevolen door Appletips.nl

Reactie plaatsen