Hoe schoon is jouw mobiele telefoon?
30 september 2020 
in Nieuws
2 min. leestijd

Hoe schoon is jouw mobiele telefoon?

Maak jij je mobiele telefoon eigenlijk weleens echt goed schoon? De kans dat je die vraag met ‘nee’ beantwoordt is best groot. Zo blijkt uit onderzoek dat zo’n 30% van de Nederlanders hun smartphone nooit schoonmaakt. De overige 70% doet dat eigenlijk alleen als de mobiel zichtbaar vies is. Meestal gaat het schoonmaken ook niet verder dan een doekje over het scherm. Heel hygiënisch klinkt dat allemaal niet. Zeker niet als je je bedenkt dat de smartphone zo’n beetje overal mee naartoe gaat. Ja, ook naar het toilet.

Misschien wordt het in deze tijden toch eens zaak om wat meer aandacht te besteden aan smartphone-hygiëne? Bij iRepairNow vertellen we je graag wat meer over het mobiele broeinest van bacteriën en vergeten we ook de schoonmaaktips niet! 

Bacteriën en virussen zijn gek op vieze telefoons

Sinds de uitbraak van het coronavirus is persoonlijke hygiëne belangrijker dan ooit. Wekelijks horen we dat we onze handen ‘stuk moeten wassen’. Ondertussen nemen we onze smartphones overal mee naartoe, maar halen we er eigenlijk nooit een schoon doekje over. Voor bacteriën en virussen is het daarom een hele fijne plek om te wonen. Bacteriën en virussen hechten zich aan vuil, dus hoe viezer je mobiele telefoon is, hoe langer zij erop kunnen overleven. 

Nu hoef je niet meteen in paniek te raken. De kans dat je meteen erg ziek wordt van je smartphone is niet heel groot. Maar heb je een vieze mobiel, dan is het niet ondenkbaar dat het eens gebeurt. Zeker als iemand anders je smartphone ook weleens gebruikt. Het advies: schoonmaken dus! Daarnaast is het ook gewoon niet zo’n heel lekker idee. Dat je een smartphone tegen je oor houdt waar allemaal bacteriën en virussen op rond krioelen?

3 tips voor hygiënisch gebruik van je smartphone

Helemaal 100% vrij van bacteriën en virussen houd je jouw mobiele telefoon niet. Maar je kunt wel een aantal dingen doen om je smartphone zo schoon mogelijk te houden. Hieronder zetten we 3 tips voor je op een rijtje:

  1. Het begint bij gebruik met schone handen. Wat blijkt, ook bij het gebruik van je mobiel blijkt regelmatig handen wassen het sleutelwoord. Want als je jouw smartphone alleen maar gebruikt met schone handen, is de kans dat er bacteriën en virussen op komen veel kleiner.
  2. Regelmatig afnemen met een microvezeldoekje. Omdat het natuurlijk niet 100% te voorkomen is dat je jouw mobiel aanraakt met vieze handen, is het aan te raden je smartphone regelmatig af te nemen met een microvezeldoekje. Schoonmaakmiddel op dit doekje is niet nodig, maar je kunt hem wel licht vochtig maken. 
  3. Pas op met schoonmaak- en desinfectiemiddelen. Veel mobiele telefoons hebben een speciaal olie-afstotend laagje over het scherm, die vingerafdrukken voorkomt. Dat laagje is kwetsbaar en kan door agressieve schoonmaakmiddelen beschadigen, wat kan zorgen voor krassen op je scherm. Heb je een hoesje of beschermfolie op je scherm? Dan mag je die wel wat grondiger schoonmaken. 

Niet meer meenemen naar het toilet

De meeste smartphonegebruikers ontgrendelen hun telefoon zo’n 100 keer per dag. Je zit dus heel erg vaak aan je mobiel. Daarom ontkom je er niet aan dat je handen ook weleens iets minder schoon zijn. Zeker als je jouw telefoon meeneemt naar het toilet (iets wat je gewoon beter niet meer kan doen).

Vooral de randen van je smartphone en het aanraakscherm zijn snel vies. Haal daar dus nog iets vaker een doekje overheen. Daarnaast geldt als algemeen advies om je mobiele telefoon minimaal een paar keer per maand helemaal schoon te maken. 

iRepairNow helpt je graag aan een schoon toestel

Bij iRepairNow weten we hoe belangrijk hygiëne is. Daarom helpen we je graag aan schoon toestel. Is je smartphone echt aan een grondige schoonmaakbeurt toe? Dan helpen we je graag met onze oppervlaktereiniging voor mobiele apparaten. Dat is ook heel handig voor je tablet. Meer weten? Neem eens een kijkje bij onze onderhoudsdiensten of neem contact met ons op. Misschien is een APK van je iPhone of Mac wel een goed idee, dan lopen we alles grondig voor je na. We helpen je graag! 

Reactie plaatsen