Smartphone defect? Je inboedelverzekering dekt vaak de schade
12 december 2020 
in Nieuws
2 min. leestijd

Smartphone defect? Je inboedelverzekering dekt vaak de schade

Een kapot scherm, knoppen die het niet meer doen of een batterij die snel leegloopt. Er kan heel wat kapot gaan aan je smartphone. En zeker als je jouw mobiele telefoon overal mee naartoe neemt en intensief gebruikt, is de kans op een defect best groot. Maar een smartphone is niet goedkoop en vaak zit er een abonnement aan vast, daarom ruil je hem ook niet zomaar in voor een nieuwe.

Veel mensen blijven om die reden met een defecte mobiele telefoon rondlopen. Zonde, want reparaties zijn goed te betalen en worden bovendien vaak vergoed door de inboedelverzekering. Hoe dat precies zit? Daar vertellen we je bij iRepairNow graag meer over!

Schade binnen- of buitenshuis

Heb je een all risk inboedelverzekering? Dan is de kans groot dat je verzekering de kosten voor de reparatie (deels of volledig) vergoedt als jouw mobiele telefoon binnenshuis kapot ging. De exacte dekking en het eventuele eigen risico verschilt per verzekeraar en polis, maar het loont zeker de moeite om hier eens naar te kijken.

Is je scherm kapot omdat je jouw smartphone buitenshuis op straat liet vallen? Zelfs dan is het mogelijk dat je all risk inboedelverzekering de reparatie (deels) vergoedt. Daarvoor moet je jouw inboedelverzekering wel hebben uitgebreid met een buitenshuisdekking.

Gaat je mobiele telefoon kapot in het buitenland? Dan moet je bij je reisverzekering zijn om de kosten van de schade vergoed te krijgen.

Je smartphone loopt een defect op: wat doe je dan?

Een tijd lang rondlopen met een kapot scherm of kapotte knoppen is met een all risk inboedelverzekering vaak dus helemaal niet nodig. De reparatie is in veel gevallen grotendeels of helemaal op de verzekering te verhalen. Maar als je mobiele telefoon een defect oploopt, wat moet je dan doen?

  1. Heb je een all risk inboedelverzekering? Neem dan contact op met je verzekeraar of tussenpersoon om de schade te melden.
  2. Breng je smartphone naar een reparatiepunt voor reparatie. Soms moet je hier eerst een offerte aanvragen die de verzekeraar vooraf moet goedkeuren. Maar het kan ook zo zijn dat je meteen groen licht krijgt om je mobiele telefoon te laten repareren.
  3. Bewaar je factuur voor het geval je verzekeraar daar achteraf om vraagt en natuurlijk voor de garantie op de reparatie.

iRepairNow helpt je graag om het defect aan je smartphone te verhelpen

Bij iRepairNow zijn we een echte specialist als het om het repareren van smartphones gaat. Wij vinden het zonde als je langere tijd met een defecte mobiel rondloopt. Het belemmert het gebruik van je mobiele telefoon en vaak kan je smartphone na reparatie nog een hele tijd mee. Bovendien weet je nu dat je in veel gevallen de reparatiekosten grotendeels of helemaal vergoed krijgt.

Daarom helpen we je graag bij het repareren van het defect van je smartphone. Zelfs als je niets vergoed krijgt van je verzekering, is reparatie bij ons goed betaalbaar. Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Neem eens een kijkje bij onze reparaties of neem contact met ons op. We helpen je graag!

Reactie plaatsen