Thuiswerken in coronatijd: 5 tips
24 juni 2020 
in Nieuws
2 min. leestijd

Thuiswerken in coronatijd: 5 tips

Door de coronacrisis werken de meeste van ons al een paar maanden thuis. Misschien heb je inmiddels een fijne werkplek in huis. Of zit je toch voornamelijk met je laptop achter de eettafel. Het is natuurlijk heerlijk dat je ‘s ochtends niet meer muurvast in de file staat en ‘s avonds altijd op tijd bent voor het eten, maar dat thuiswerken brengt ook wel wat uitdagingen met zich mee. Zo schiet de balans tussen werk en privé er nogal eens bij in en wil de technologie ook niet altijd meewerken. Toch lijkt het erop dat je voorlopig nog wel even door moet thuis. Hoe houd je dat nog een tijd goed vol?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom geven we je bij iRepairNow graag wat tips om het thuiswerken zo aangenaam mogelijk te maken. Zodat jij én je apparatuur nog een tijdje door kunnen.

#1. Creëer een fijne werkplek

Hoe ontspannen het ook lijkt om met je laptop op schoot op de bank te ploffen om aan het werk te gaan, in de praktijk blijkt dat je lichaam dit maar korte tijd volhoudt. Ook langere tijd aan de eettafel zitten zorgt vaak voor rug-, schouder- en nekklachten. Dat komt omdat je daar geen goede werkhouding aan kan nemen.

Probeer daarom altijd een aparte werkplek met een bureau op de juiste hoogte en een goede ergonomische stoel te creëren. Daar voorkom je een hoop fysieke klachten mee en het werkt ook een stuk lekkerder.

#2. Houd werk en privé gescheiden

Die werkplek in huis is ook een goede manier om werk en privé van elkaar te scheiden. Als de mogelijkheid er is, creëer dan een werkruimte in een aparte ruimte. Heel groot hoeft die ruimte niet te zijn, want meer dan een bureau hoeft er niet te staan.

Het is wel belangrijk dat je die ruimte met een deur kan afsluiten. Zo kan je de deur na een werkdag achter je dichttrekken en het werk letterlijk achter je laten, net zoals je dat op kantoor doet. Het helpt je om de balans tussen werk en privé gezond te houden.

#3. Vergeet niet te pauzeren

Een praatje bij de koffieautomaat, een lunch in de kantine, in de middag met collega’s een blokje om: het zijn allemaal dingen die er thuis net even anders zijn. Maar vergeet niet om ook tijdens het thuiswerken regelmatig te pauzeren. Er is misschien niemand om mee te kletsen bij het koffiezetapparaat, maar vergeet dat kopje koffie toch niet te zetten.

Plan ook een vast moment in om wat fruit te pakken, ga achter je computer weg tijdens de lunch en ga ook thuis elke dag even naar buiten om een frisse neus te halen. Alleen door voldoende te pauzeren, kun je het maximale uit je werkdag halen.

#4. Gebruik online tools voor contact met collega’s

Je kunt natuurlijk telefonisch contact hebben met collega’s, maar het is veel makkelijker om tools als Zoom of Teams te gebruiken. Dan kun je elkaar niet alleen ook even zien en in de ogen kijken, ook je scherm delen met je collega’s is mogelijk. Dat maakt samenwerken een stuk makkelijker dan als je over de telefoon iets probeert te bespreken.

#5 Wees voorbereid op technisch ongemak

Net als op kantoor werkt ook thuis de techniek niet altijd mee. Het verschil is dat je collega’s van de technische ondersteuning thuis niet zomaar even bij binnen kunnen lopen om je te helpen. Probeer toch vooral rustig te blijven als het even allemaal tegenzit en je computer crasht, je internet uitvalt, je per ongeluk een bestand wist of de batterij van je laptop het begeeft. Ook je werkgever weet dat je thuis aan het werk bent en dat technische problemen zo nu en dan een werkdag overhoop gooien.

iRepairNow maakt thuiswerken nóg makkelijker

Bij iRepairNow kennen we de technische ongemakken waar je als thuiswerkende zo nu en dan tegenaan loopt. Een per ongeluk gewist bestand halen we moeiteloos voor je terug, een gecrashte computer krijgen we weer aan de praat en ook de batterij van je laptop peppen we weer voor je op. Meer weten? Neem eens een kijkje bij onze onderhoudsdiensten of neem contact met ons op. We helpen je graag!

Reactie plaatsen