Netflix op vakantie in het buitenland? Dit is wat je moet weten.
15 juli 2022 
in Nieuws
2 min. leestijd

Netflix op vakantie in het buitenland? Dit is wat je moet weten.

Wij krijgen er regelmatig vragen over, en deze zomer ook weer. Na jaren van lockdowns en beperkingen gaat iedereen weer massaal in het buitenland op vakantie. Natuurlijk gaat de kaas en hagelslag ook mee, maar vooral de iPad(s) en MacBook(s) om het ver van huis toch even comfortabel als thuis te maken. Er is een hele tijd 'gedoe' geweest om je Nederlandse account in het buitenland te kunnen gebruiken. Gestuntel met VPN verbindingen die het uiteindelijk totaal niet goed deden om te kunnen streamen, of je Netflix account werd zelfs geblokkeerd. Natuurlijk kan je in het buitenland ook naar de bioscoop, maar in een andere taal en zonder ondertiteling is dit voor velen minder prettig. Daarnaast... wie wil er nou in een bioscoopzaal zitten terwijl je juist een mooi hotel bij het strand had uitgezocht!

We hebben navraag gedaan bij Netflix omdat er zoveel verschillende informatie te vinden is. Zelfs hun eigen site had enkele tegenstrijdigheden! (er is ons verteld dat dit binnen enkele dagen zal worden aangepast).

Je Netflix account in het buitenland

In principe is je account gemaakt voor het land waar je woont. Of beter gezegd, waar je je account hebt aangemaakt. Maar, je zou wel in 190 landen kunnen inloggen.

Per situatie zijn er wel zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is er een verschil tussen tijdelijk op reis zijn of een verhuizing, al dan niet naar het buitenland.

Netflix mee op reis (vakantie)

Netflix geeft aan dat je vooral een goede internetverbinding nodig hebt en een van de vele apparaten waar Netflix op werkt.

Binnen Europa (Europese Unie)

Het aanbod van films en series blijft ongewijzigd. Ook de taal en ondertiteling zijn zoals je gewend bent en kan je gewoon verder kijken waar je was gebleven in je favoriete serie. Er zal dus geen enkel verschil zijn!

Buiten de Europese Unie

Het aanbod kan per land of regio verschillen. Vaak kan je nog wel voor beperkte tijd bij je vertrouwde films en series op de manier hoe je gewend was, maar houd er rekening mee dat "Verderkijken" en "Mijn lijst" niet beschikbaar zijn. Je account wordt als het ware tijdelijk omgezet naar een account dat past bij het land waar je verblijft.

Ouderlijk toezicht

Per land kunnen titels een andere leeftijdsklasse toegekend krijgen. Als je dus kinderaccounts in je Netflix account hebt staan kunnen opeens titels niet beschikbaar zijn, of juist wel terwijl deze in Nederland niet konden worden gekeken.

Gedownloade content

Heb je films en series gedownload zodat je niet afhankelijk hoeft te zijn van de WiFi op je vakantiebestemming (die bijna altijd slechter is dan thuis)? Het kan zijn dat deze niet beschikbaar zijn zolang je vanuit een ander land inlogt op Netflix.

Wat als je verhuist binnen je eigen land?

Gelukkig verandert dan niets en kan je onbezorgd verder Netflixen.

Verhuis je naar het buitenland?

Gelukkig is Netflix te kijken in meer dan 190 landen. Grote kans dat je dus geen ontwenningsverschijnselen hoeft te krijgen. Wat wel mogelijk is, is dat de prijs verandert en ook de betaalwijze kan anders zijn. Betaalde je in Euro's, dan zal een eventueel nieuw tarief worden omgerekend naar het bedrag in Euro's. Wil je het dus niet, zeg dan je account op en activeer deze opnieuw. Doe dit wel wanneer je abonnement echt verlopen is, en wacht niet langer dan 10 maanden. Als je het precies op die manier doet dan verhuist alle acountdata mee, dus ook je geschiedenis en beoordelingen.

Het aanbod kan ook veranderen, evenals de optie om te downloaden. Deze kan verschillen per land.

Audio en ondertitelingen kunnen ook veranderen.

Mogelijk moet je de acount(s) van de kinderen ook aanpassen vanwege de leeftijdsgrens die heel erg kan afwijken per land. Als je hier problemen in bemerkt zal je je account moeten opzeggen en opnieuw aanmelden.

De periodieke mails die je waarschijnlijk ontvangt zullen het aanbod tonen van het land waar je vandaan komt. Het makkelijkst is je hiervoor af te melden :-D Zou je toch de mails willen ontvangen? Zeg dan je account op en heractiveer deze weer.

Alleen als je pas geleden bent verhuisd kan je je account in het buitenland veranderen.

Vragen? Gebruik de chat-ballon rechtsonder of ga naar de Contact pagina!

Reactie plaatsen