Page content

4G in Haarlem

Het laatste jaar hoor je steeds meer over 4G. De aanbieders ervan doen alsof je bijna niet meer zonder kan, terwijl de verkopers van niet-4G toestellen het als onzin betitelen. Hoe zit het nou echt?

4G is snel, erg snel zelfs, ongeveer 10x sneller. Op den duur gaat het 3G vervangen, net als hoe het oudere GPRS (niet te verwarren met GPS) is vervangen. In Nederland zijn (komen) er vier 4G netwerken. Dit waren er jarenlang drie, de overige providers liftten mee op de zendmasten van de grote 3. Naast T-Mobile, Vodafone en KPN is nu ook Tele2 druk bezig een 4G netwerk uit te rollen.

4G in Haarlem
Omdat het een nieuw netwerk is, zal de dekking in steden als Haarlem in het begin zeer beperkt zijn. De Randstad is wel prioriteit bij de providers dus dit zal binnenkort totaal anders zijn. Gelukkig geven providers op hun website aan hoe de dekking van het 4G netwerk is. Hieronder volgen een aantal links om de netwerken met elkaar te vergelijken. Kijk met name naar de dekking in je woongebied, werkgebied, en plekken waar je vaak moet zijn. Zo valt Haarlem op dit moment (februari 2014) nog buiten de 4G dekking van T-Mobile, maar zal dit binnen 3 maanden heel anders zijn. Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam daarentegen hebben al wel voldoende dekking.

T-MOBILE: https://www.t-mobile.nl/service-en-contact/bereik/…

VODAFONE: https://www.vodafone.nl/support/netwerk-en-dekking…

KPN: http://www.kpn.com/prive/mobiel/4g.htm

TELE2: https://www.tele2.nl/4g/

Wil je meer informatie over 4G in Haarlem, een abonnement afsluiten en/of een 4G geschikt toestel aanschaffen ga dan naar de 4G specialist voor regio Haarlem: Aventel (telefonisch bereikbaar op 088-8812345)