Is jouw iPhone wel vakantie-klaar?
18 juni 2019 
in Nieuws
3 min. leestijd

Is jouw iPhone wel vakantie-klaar?

We zitten midden in de zomer en het is aftellen tot we op vakantie gaan. De ene heeft alles tot in de puntjes geregeld en is al maanden geleden begonnen voor te bereiden. De ander gooit de koffer nog vlug een dag van tevoren vol met het noodzakelijke en ziet het dan wel. En mocht je wat vergeten zijn, dan regel je dat toch wel op je vakantielocatie? Tandenborstels en onderbroeken verkopen ze overal ter wereld.

Maar is je iPhone wel klaar voor de vakantie? Hier een aantal punten die je volgens ons móet checken!

  • Controleer je laders. Een iPhone lader is minimaal 5W/1A, die van een iPad Mini ook, maar grotere iPads hebben minimaal een 10W/2A lader. Je wil er niet op vakantie achter komen dat je de verkeerde laders mee hebt genomen. In het buitenland komen vaak andere laders voor waar je in Nederland niets meer aan hebt.
  • Controleer je laadsnoeren. Begint je snoertje knikken te vertonen of begint hij zelfs te rafelen, dan is het een kwestie van tijd dat je snoertje het niet meer doet. Je iPhone kan zelfs storingen krijgen door slechte snoertjes. Let bij het kopen van een nieuw snoer of het een originele is of dat het MFi logo er op staat. Twijfel je aan je laadsnoer, laat deze dan checken.
  • Reservekopie gemaakt? Of je je backup in de cloud maakt of via iTunes, zorg er in ieder geval voor dat je backup recent is. Wij raden de iCloud reservekopie aan. Deze werkt het eenvoudigst, is overal beschikbaar en begint automatisch wanneer je slaapt (en je iPhone aan de lader ligt en een WiFi verbinding heef
  • Breid je iCloud opslag uit voor €0,99. Zet alles wat je lief is in de cloud, zo kan je er altijd en overal bij. Met je iOS device, met je Mac, maar ook op elk ander apparaat via icloud.com. Je hoopt het nooit maar ook al hebben ze je hele huis leeggehaald tijdens je vakantie, je cloud pakken ze niet. Digitaliseer daarom belangrijke documenten en vertrouw niet op externe schijven. Als zo’n schijf crashed ben je alsnog alles kwijt.
  • Stap over op iCloud fotobibliotheek. Waar voorheen de computer centraal stond lijken nu mobiele apparaten centraal te staan. Maar waar laten we onze originele foto’s? Apple bedacht dat elk apparaat gelijkwaardig is waarbij elk apparaat over alle foto’s kan beschikken in de hoogste kwaliteit. Om dit mogelijk te maken bewaar je foto’s direct in de iCloud fotobibliotheek. Per apparaat kies je voor “Optimaliseer iPhone opslag” of “Download en bewaar originelen”. De eerste optie is ideaal voor iPhones met wat minder opslagruimte. Je houdt foto’s in lage resolutie gewoon op je iPhone, maar de hi-res foto’s worden automatisch gedownload zodra je een foto opent.
  • Laat je accu uitlezen. Het laatste wat je op vakantie wil is een batterij die in no-time leegloopt of een iPhone die zomaar uitvalt. Een accu check is kosteloos en bespaart je een hoop ergernissen. Wij kunnen zelfs door uit te lezen een schatting maken hoe lang je accu nog meegaat als deze nog niet aan vervanging toe is.
  • Zet belangrijke telefoonnummers in je contacten. Denk hierbij aan het spoednummer van je bank om je pas te blokkeren, maar ook het nummer van je huisarts mocht je onverhoopt in het ziekenhuis belanden. Wel zo fijn als iemand je belangrijkste medische gegevens voorhanden heeft. Dat brengt ons meteen op het volgende punt.
  • Werk je Medische ID op je iPhone bij. Nog te weinig mensen maken hier gebruik van. Wanneer je toestel vergrendeld is kan je kiezen voor Noodgeval. Als je hierop drukt kan je naast het alarmnummer bellen ook het Medische ID opvragen. Ambulancemedewerkers zijn erop getraind dit te checken om zo te kunnen zien of je bepaalde allergieën hebt, of je medische aandoeningen hebt, welke medicijnen je gebruikt, wat je bloedgroep is en wie ze moeten bellen.
  • Scherm kapot, sta stil bij de risico’s van niet repareren. Wanneer je scherm gebroken is dan is doorgaans de bovenste glaslaag kapot door een val of stoot. Dit glas is Gorilla Glass van de fabrikant Corning, welke in de jaren ’60 al actief was op het gebied van autosport en de vliegerij. Zij hebben supersterk glas ontwikkeld voor smartphones en leveren ook het glas voor iPhones. Wanneer dit glas toch kapot is gegaan dan is het hardste deel van je toestel kapot. Vooral je LCD (dat wat beeld geeft) is nu heel kwetsbaar en kan door de lichtste druk al breken. Bedenk eens hoe onhandig het zal zijn als je je telefoonscherm niet meer kan lezen terwijl je op vakantie bent. De kosten voor het vervangen van je scherm kunnen vaak worden verhaald op je inboedelverzekering.
  • Scherm niet kapot, plaats een screenprotector. Om je scherm tegen schade te beschermen raden wij een beschermglas aan. Dit is een glazen beschermlaag die over je scherm heen gaat. Tussen beide lagen zit een trillings-dempende laag welke je scherm de optimale bescherming geeft bij een val. Wanneer je een beschermglas bij ons aanschaft wordt deze zonder meerprijs ook voor je gemonteerd.

Wil je er zeker van zijn dat je iPhone technisch helemaal in orde is? Kom dan langs voor een iPhone APK!

Reactie plaatsen